Primera sortida pel delta del Llobregat

El passat diumenge 8 de febrer vam fer la primera ruta guiada d’Ecoitineraria.P1060897

A l’estació de Sants ens vam reunir amb els participants per agafar el tren que ens va portar al Prat de Llobregat, on vam agafar un bus local que ens va portar a l’inici del recorregut. La ruta va discorre per la zona agrícola de Cal Nani, el canal de la Bunyola i la platja de ca l’Arana.

Els conreus de carxoferes presentaven un aspecte ufanós i, juntament amb les nombroses masies que esquitxen el paisatge, es conformava una estampa bucòlica. Esperem que els plans urbanístics i infraestructurals que amenacen aquest sector agrícola no s’acabin executant.

Des del mirador de la gola de la Bunyola, vam observar corb marins, gavines capnegres, ànecs blancs, fredelugues i altres aus que descansen a ca l’Arana, la platja més salvatge de tot el litoral deltaic.

Gràcies que l’accés a aquesta platja està restringit, els seus sorrals i maresmes s’han convertit en un oasi per a l’avifauna. Als darrers anys, han nidificat algunes espècies com la garsa de mar i el bec d’alena, que mai no ho havien fet al delta del Llobregat.

Malgrat que el matí va ser fred, l’absència de núvols ens va permetre gaudir de la sensacional vista panoràmica de les muntanyes que envolten la plana deltaica.
Abans d’agafar el bus de tornada, ens vam asseure a tocar de la Bunyola per donar compte del refrigeri ecològic que portaven a la motxilla. Mentre pelaven unes mandarines, un martinet menut va volar sobre el canyissar que flanqueja aquest canal. Aquesta au emparentada amb el bernat pescaire, té una destacada població nidificant que dóna importància internacional al delta del Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *